Eindopdracht: Imelda

Eindopdracht Imelda

Je kunt nu beginnen met het maken van het sieraad voor je nicht. Alle informatie die je net hebt opgezocht op internet, kun je nu goed gebruiken. Ga aan de slag en zorg ervoor dat je nicht er morgen goed uitziet op haar bruiloft!

Stap 1

Pak de informatie over de sieraden erbij. Bedenk nu goed welke van deze sieraden je nicht zou kunnen dragen tijdens haar bruiloft. Zoek nu het sieraad uit dat je voor haar wil gaan maken.

Stap 2

Maak met je potlood op papier een tekening van het sieraad dat je hebt gekozen. Het sieraad moet op de tekening even groot zijn als in het echt.

Stap 3

Pak een schaar en knip de tekening uit.

Stap 4

Pak nu een stuk klei en kneedt het goed. Maak de klei aan de bovenkant plat. Zorg ervoor dat de klei ongeveer 2 cm dik is.

Stap 5

Leg je uitgeknipte tekening bovenop je stuk klei. Trek nu een lijn rond de tekening in de klei. Haal de tekening van de klei af.

Stap 6

Je kunt nu de vorm van het voorwerp zien op je stuk klei. Hol de klei uit, maar zorg ervoor dat er een bodem van klei blijft, zodat er later gips in gegoten kan worden.

Stap 7

Vraag je leraar of lerares of je mal zo goed is. Als je mal goed is, zet je leraar of lerares de mal van klei in de oven.

Stap 8

Bak de klei in de oven tot het helemaal hard is geworden. Laat je leraar of lerares het gips voor je mengen. Giet nu voorzichtig het gips in je mal van klei.

Stap 9

Laat het gips drogen. Wanneer het gips helemaal droog is, haal je het gipsen voorwerp voorzichtig uit de mal. En klaar is je sieraad.

Je kunt de beschrijving van hierboven hier downloaden.