Eindopdracht: Wijnand

Eindopdracht Wijnand

Nu ben je klaar om het ontbrekende voorwerp te maken. De informatie die je net hebt opgezocht op

internet, kun je nu goed gebruiken. Ga aan de slag en zorg dat je vader trots op je kan zijn!

Stap 1

Pak de informatie over de voorwerpen erbij. Bedenk nu goed welke van deze voorwerpen je nodig hebt bij het bewaken van de muur. Kies nu het voorwerp dat je vader het hardst nodig heeft.

Stap 2

Maak met je potlood op papier een tekening van het voorwerp dat je hebt gekozen. Het voorwerp

moet op de tekening even groot zijn als in het echt.

Stap 3

Pak een schaar en knip de tekening uit.

Stap 4

Pak nu een stuk klei en kneedt het goed. Maak de klei aan de bovenkant plat. Zorg ervoor dat de klei ongeveer 2 cm dik is.

Stap 5

Leg je uitgeknipte tekening bovenop je stuk klei. Trek nu een lijn rond de tekening in de klei. Haal de tekening van de klei af.

Stap 6

Je kunt nu de vorm van het voorwerp zien op je stuk klei. Hol de klei uit, maar zorg ervoor dat er een bodem van klei blijft, zodat er later gips in gegoten kan worden.

Stap 7

Vraag je leraar of lerares of je mal zo goed is. Als je mal goed is, zet je leraar of lerares de mal van klei in de oven.

Stap 8

Bak de klei in de oven tot het helemaal hard is geworden. Laat je leraar of lerares het gips voor je mengen. Giet nu voorzichtig het gips in je mal van klei.

Stap 9

Laat het gips drogen. Wanneer het gips helemaal droog is, haal je het gipsen voorwerp voorzichtig uit de mal. En klaar is je voorwerp.

Je kunt de beschrijving van hierboven hier downloaden.